За пореден път поръчката за корпуса към  лекоатлетическата зала на

...
За пореден път поръчката за корпуса към  лекоатлетическата зала на
Коментари Харесай

Цената на лекоатлетическата зала на Лаута скочи двойно, пуснаха нова поръчка

За следващ път поръчката за корпуса към  лекоатлетическата зала на СКЛА „ Локомотив ”- Пловдив е прекъсната. Към днешна дата строителството не е възобновено, тъй като се чака то да бъде през различен контракт за двойно по-голяма сума. Припомняме, че единствено преди два месеца бе пусната нова социална поръчка  с отправена оферта за 205 хиляди лв. с Данък добавена стойност от компания - " Рудин " ООД, която работи по изграждането на ст. " Локомотив ". Работата по отчасти построения градеж трябваше да започва, само че още веднъж процесът бе спънат.  Към сегашния миг към този момент има нова предявена социална поръчка, само че този път тя е съвсем двойно по-скъпа. Обявената оферта е на стойност близо 360 000 лв. с Данък добавена стойност, като към момента тече срокът за подаване на предложения.  
Прочетете още
Причината за повишаване в сумата е фрапантното повдигане на цените на строителните материали. Това оповестиха от кметството на регион " Тракия ", които стопанисват парцела и са възложители на публичната поръчка. След направено от тях сред няколко компании пазарно изследване, е било открито, че в началото плануваните 205 хиляди лв. не са задоволителни за построяването на спомагателната постройка.

„ Тази  сума от 205 хиляди е пресмятана след преустановяване първичен контракт с Община Пловдив, т.е. на база нивото на цените през септември/октомври 2021 година. За една година има доста покачване освен на строителството.  Одобриха и нова  методика за изменение на цените в подписани контракти за публични поръчки. Когато се направи съпоставяне по тази методика, която е утвърдена от законодателя, се откри, че има покрай 50% разлика  на цените  в другите браншове на  строителството. Това са претекстовете за нарастването на сумата , ” добави юрист Таня Иванова.

„ Искрено се надявам за новия сезон постройката да е подготвена, с цел да може спортистите да имат комфорт, тъй като те са славата на Пловдив ”, приключи юристката.

Местоположението на постройката е от страната на бул. „ Цветан Лазаров “, на гърба на стадиона, тъкмо против параклиса, а в плановата разработка са планувани фитнес зала, складово помещение, тоалетни, треньорска стая, стая за разтривки и възобновяване,съблекални със лични санитарни възли и душове.

Припомнчме, че сагата с ремонта на корпуса се точи повече от две години. Първата копка бе направена през юли 2020 година. Фирмата „ Индустриал ремонт строй ” ЕООД бе определена от общината  да строи спомагателните пространства към лекоатлетическата зала. Инвестицията за построяването на плана е на стойност към 150 000 лв., които са осигурени от бюджета на Община Пловдив. По контракт „ Индустриал ремонт строй ” ЕООД имаше 240 дни, с цел да приключи разширението, само че изминаха много повече, а спортистите на Локомотив упражняваха в неподходящи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР